Idei de amenajare a băilor de dimensiuni reduse
2302
post-template-default,single,single-post,postid-2302,single-format-standard,stockholm-core-2.3.2,select-theme-ver-9.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_menu_,qode-mobile-logo-set,qode-wpml-enabled,wpb-js-composer js-comp-ver-6.7.0,vc_responsive

Idei de amenajare a băilor de dimensiuni reduse

[:ro]Punând între paranteze excepţiile, baia ar trebui să aibă două caracteristici principale: să fie un loc în care să-ţi placă să petreci mult timp, relaxându-te şi, de asemenea, să fie un loc care să te ajute să te pregăteşti în mare viteză fără a-ţi crea discomfort. Asta pentru că, probabil, cel mai mult timp petrecut în baie se leagă de cele două momente total diferite ale zilei: dimineaţa şi seara. Dacă dimineaţa eşti contra cronometru, sub tensiunea începutului unei noi zile şi te străduieşti să faci totul cât mai repede posibil pentru a nu ajunge târziu la prima întâlnire, seara cu siguranţă ai un cu totul alt ritm şi nu doar pentru că te-a epuizat ziua abia încheiată, ci pentru că îţi poţi permite să aloci mai mult timp „ritualurilor tale”. În faza asta,cel mai adesea, baia ar trebui să poată fi un loc de relaxare unde să te poţi retrage pentru a scăpa de toate tensiunile acumulate peste zi. Dacă e pe gustul tău, ai putea chiar să îţi creezi o experienţă aparte folosindu-te de lumânări, muzică ambientală, săruri şi uleiuri esenţiale.

Oricum ar fi şi indiferent de modul în care alegi să o foloseşti mai des, această încăpere ar trebui să fie una în care să încapă o mulţime de lucruri: prosoape şi halate de baie, produse de igienă, produse pentru îngrijirea pielii, a părului, aparate pentru coafat şi/sau bărbierit, lumânările, sărurile şi uleiurile amintite mai sus, poate chiar şi detergenţi şi cine ştie ce alte minuni. Toate îţi sunt necesare, aşa că nu se pune problema să renunţi la ele. De asemenea, pe cele mai multe ai vrea să le ai la îndemână în acelaşi loc aşa că nu se pune probema să le muţi în altă parte. În principiu, nu ar fi nicio problemă într-o încăpere spaţioasă în care chiar dacă aduci la un loc atâtea elemente, tot îţi rămâne suficient loc de mişcare. În schimb, dacă vorbim de o baie mică, în care, alături de toate acestea vor fi, să nu uităm, şi obiectele sanitare, atunci ideea de a alerga de colo-colo pentru a te pregăti cât mai rapid dimineaţa, apare într-o cu totul altă perspectivă. De altfel, nici momentele de relaxare prelungită nu mai par la fel de tentante într-un spaţiu aglomerat şi claustrant.

Există, însă, bineînţeles, soluţii şi pentru a amenaja eficient şi creativ băile mici. Trebuie, în primul rând, făcut loc pentru spaţii de depozitare. Cu cât mai multe cu atât mai bine, dar e la fel de important să fie, pe cât posibil, discrete sau cât mai în armonie cu ansamblul, astfel încât să nu deranjeze prin stridenţă şi să nu creeze senzaţia de apăsare. O soluţie bună pot fi nişele create în pereţi, dulapurile mascate de oglinzi sau de suprafeţe compacte, camuflate în culoarea pereţilor.

design interior baie gavia concept alb

Poţi folosi spaţiul de deasupra toaletei sau pe cel de deasupra uşii. Aceste sunt zone de regulă considerate inutile, dar care pot fi valorificate creativ. Cu un pic de imaginaţie baia ta va arăta nu doar bine organizată, ci şi estetic amenajată.

design interior gavia concept baie mica

Lumina şi oglinzile te pot ajuta enorm să creezi iluzia unui spaţiu mai generos. Corpurile de iluminat sunt importante, dar, dacă poţi instala pe unul dintre pereţi o fereastră nu foarte mică, atunci, cu siguranţă, baia va părea mult mai spaţioasă. Oglinzile au puterea de a deschide noi perspective şi cu cât sunt mai mari, cu atât vor amplifica mai mult spaţiul.

design interior gavia concept baie

Aşadar, o baie mai puţin spaţioasă nu trebuie să fi privită ca o problemă, ci, pur şi simplu, ca o provocare în plus pentru creativitate.

Sursă foto: www.pinterest.com[:]