Diana, Sebastian și cei doi copii ai lor locuiesc în orașul Buzău, într-o casa cu tavane înalte și iz interbelic. Și-au dorit să le reamenajăm bucătăria și livingul, o reamenajare cât mai puțin invazivă, care să reflecte eleganță, calitate și căldură.

Casele interbelice sunt de o frumusețe aparte și par grandioase, în special datorită efectului produs de tavanul înalt. Încăperile cu tavan înalt au o eleganță de la sine înțeleasă, subtilă și impunătoare în același timp. Pentru a echilibra înalțimea copleșitoare, draperiile și perdelele au fost montate din tavan până în podea și s-a optat pentru niște obiecte de iluminat impunătoare, care umplu spațiul.

Am hotarât să păstrăm masa de dining, din lemn masiv – maro inchis, dar să-i dăm o altă înfățișare, pictând-o. Astfel, se transformă din „obișnuit” în piesă de rezistență, și domină zona de luat masa prin jocul de nuanțe creat. Canapeaua, scaunele, spațiile de depozitare și draperiile, în cazul cărora predomina aceeași nuanță de maro wenge au fost înlocuite de noi obiecte în nuanțe de turquoise, galben muștar, gri și maro nuc.

Caramida albă delimitează subtil cele două zone din living, zona de socializare și cea de luat masa, și în același timp ne atrage atenția asupra frumuseții înalțimii camerei.

În bucatarie am propus un obiect de iluminat de dimensiuni mari, un loc rapid de luat masa – în dreptul ferestrei și mult mai multe locuri de depozitare decât avea prevăzut inițial. Gama cromatica, materiale si texturile folosite transformă bucataria într-un spațiu călduros, mai luminos și mai funcțional.