Conceptul ce sta la baza propunerii noastre se defineste atat prin crearea unui spatiu functional din punct de vedere al fluxului de circulatie, cat si a unui spatiu estetic pornind de la urmatoarele cuvinte cheie: fresh, industrial, vintage, modern. Sunt propuse trei insule diferite dar care urmaresc o structura unitara. Exista doua zone de servit masa, o zona centrala formata din mese si scaune si una pozitionata langa fereastra formata din mese si banchete.
Fiecare insula dispune de o zona de bar care are rolul de a masca prepararea produselor si care totodata creeaza un joc geometric ce confera dinamism spatiului. Se creeaza un pattern care este dispus in oglinda, ce imbina diferite materiale precum: vopsea decorativa cu efect de beton, lemn, plante artificiale. Insulele sunt dotate cu doua panouri meniu pe care se poate folosi creta de scris si care vor fi usor de citit fiind pozitionate in fata vitrinelor. Vitrinele sunt modulare, putand fi dispuse pe una sau doua laturi. Plafonul insulelor este creat dintr-un cadru metalic suspendat. Pentru realizarea unui concept unitar, acesta urmareste aceeasi geometrie cu a insulei. Al doilea cadru joaca rolul de suport pentru proiectoarele led si logo si totodata confera inaltime plafonului.
Insula “Cafenea” isi gaseste inspiratia in culorile si nuantele boabelor de cafea, transpuse in paziile din lemn de diverse nuante. Corpurile de iluminat din lemn accentueaza atmosfera matura ce se creeaza in jurul acesteia.
Insula “Fast food” combina finisajul de vopsea decorativa cu efect de beton cu plantele artificiale, iar atmosfera industriala este accentuata de lampile suspendate realizate din cupru.
Insula “Cofetarie“ te transpune intr-o atmosfera dulce, incadrata de candelabre albe si nuante pastelate de roz, bleu si galben.
Zona centrala de servit masa este punctata de un joc de lumini format din becuri Edison vintage. In completarea senzatiei de prospetime oferita de plantele artificiale, regasim verdele in culoarea cablurilor electrice si a accesoriilor aferente. Zona este formata din mese de doua persoane ce se pot transforma la nevoie in mese de patru persoane. Atat becurile Edison cat si scaunele si mesele urmaresc un stil industrial, cu accente vintage.
Pentru eficientizarea spatiului a fost creata o zona de banchete dispuse spate in spate. Regasim aici cadrele metalice gri antracit, becurile Edison si plantele artificiale ce impreuna participa la crearea intimitatii si a unei atmosfere relaxante.
Terasa, o extensie a zonei de servit masa din interior, imprumuta caracteristicile acesteia prin paleta de culori, materialele si piesele de mobilier propuse. Senzatia de prospetime, vitalitate si natura a fost creata cu ajutorul plantelor ce au ca rol principal, delimitarea terasei de zona de parcare.