Ne amintim cu drag, când Ana și Adi ne-au abordat să-i ajutăm în amenajarea unui spațiu despre care ne povestea ea: ” ….de ceva timp visam la o bacanie caldă, primitoare și de ce nu, specială.”

Ne-au povestit ore în sir, cu un entuziasm contagios despre calitatea și prospețimea produselor ce vor fi găsite în băcănie, despre o „tanti” ce va frământa și va coace plăcinte și pâine de casă și despre viziunea lor în ceea ce privește amenajarea spațiului.

Așadar, în procesul de proiectare, am stabilit prioritățile în ceea ce privește expunerea produselor, un flux eficient de circulație, și nu în ultimul rând, focus-pointul-ul amenajării: expunerea mezelurilor cu vizibilitate directă din zona de intrare în băcănie.

Pentru o mai buna vizibilitate a produselor de panificație, am propus înălțarea acestei zone prin construirea a doua trepte, soluție ce delimitează în același timp zona de panificație de restul spațiului.
Ne-am lasăt inspirate de numele băcăniei, și astfel, prin decorul propus, se resimte atmosfera atat de familiară pentru locuitorii Buzăului, a parcului Crâng.

În ceea ce privește fațada băcăniei, pentru un design unitar, am păstrat conceptul de parc ca idee fundamentală a acestuia, atât exteriorul cât și interiorul fiind presărat de sketch-uri amuzante.

Ana mărturisea la începutului colaborării: „Apelăm la specialiști care să ne înteleagă, să ne ajute, astfel încât ideea noastră să capete viață.”