Unde există o diferență de vârstă, există o diferență de generație, ale carei rezultate iși fac simțită prezența în cele mai multe din cazuri, iar designul de interior nu a fost ocolit. Amenajarea locuinței poate fi destul de anevoioasă, mai ales în cazul spațiilor comune, care ar trebui să satisfacă nevoile și dorințele tuturor membrilor din familie. În apartamentul reamenajat de noi locuiesc două persoane, mama și fiica adolescentă a acesteia, ce și-au dorit o schimbare, fiecare în funcție de nevoile și gusturile sale. Din punctul acesta de vedere proiectul a fost unul foarte provocator și interesant în același timp, și ne-am dorit foarte mult să transformam spațiul într-un camin în care să se regăsească ambii membrii ai familiei.

Nevoia principală a fost de spațiu și de aceea, în primul rând, au fost transformate patru încăperi într-una singura! Holul de la intrare, grupul sanitar desființat, debaraua și bucataria au devenit un open-space de dimensiuni satisfacătoare. Lipsa pereților iți dă senzația de mai mult spațiu, în timp ce albul acestora și al mobilierului, alături de pardoseala de nuanță deschisă, luminează întreaga încapere.

În ceea ce privește schema decorativă ne-am propus să mixăm elementele principale dorite de fiecare în parte dar în același timp să menținem un echilibru între ele. Astfel, nuanțele nonconformiste de mov, liniile drepte și jocurile geometrice ce oferă o vibrație tinerească amenajării, au fost îmbinate cu obiecte de influență clasică ce aduc un iz de atmosferă șic și matură. În living, șemineul, oglinzile cu arcadă și masuța veche de cafea ce prinde parcă o nouă viață din pensulă și vopsea, se remarcă printre liniile drepte ale canapelei și nuanțele de mov. În bucătărie, două blaturi de bar rabatabile, au fost proiectate astfel pentru a satisaface nevoia vizitatorilor tineri, dar în același timp și nevoia mamei de spațiu cât mai liber.

Iar în final, între o melodie ascultată la căști și o lectură a „Hoțului de cărți” a lui Marcus Zusak, am ales să furăm caștile, să ascultam muzica ce ne inspiră și să creăm o locuință șic, modernă și funcțională, dedicată unor persoane deschise către abordări noi.